Regie

John de Winter

Paniek in de wolkenfabriekLaros & de Jong Beeldmakerij

Wij hebben voor meedere van onze voorstellingen samengewerkt met John als regisseur. Naast regie heeft John ook met ons gewerkt aan de dramaturgie in de voorstellingen. John denkt goed met ons mee, draagt eigen ideeën aan en verliest daarbij niet de stijl van ons als makers uit het oog. Hij is eerlijk en geeft opbouwende kritiek.

De droom van de koningRemco Theater-Kunst

Vanaf  de eerste scriptiebesprekingen, tijdens de repetities tot de eerste try-outs, heb ik hem ervaren als gepassioneerd en betrokken. Een echte vakman. Als regisseur is hij veelzijdig en op een positieve manier kritisch. Hij heeft een brede kijk op het poppenspel en heeft veel ervaring. Ook is hij sterk in dramaturgie en tekstbehandeling. Hij komt graag met creatieve oplossingen, en kan een speler goed loslaten en zelf naar de oplossing laten zoeken. Hij heeft een scherp oog voor detail en zoekt graag naar hoe dingen puntiger kunnen.

Ollie Trollie en Mannetje LampenkapPoppentheater De Vliegende Koffer

John is briljant in het analyseren van een voorstelling en wijst je helder en met respect op alle sterke en zwakke punten. Hij weet je vervolgens eerlijk en efficiënt te coachen naar een beter resultaat. Wat heel mooi is meegenomen is dat John niet alleen aardig is maar ook ongelofelijk grappig kan zijn wat de samenwerking een feestje maakt.